Sisuliskon syvät syntyperät

Sitaatilla siitä selviää!

Liskot (Sauria) kuuluvat yhdessä käärmeiden kanssa suomumatelijoiden (Squamata) lahkoon. Liskot ovat matelijoiden suurin lahko ja niihin kuuluu jopa 3000 eri lajia. Liskoilla on useimmiten neljä jalkaa, korva-aukot ja liikkuvat silmäluomet. Lajit vaihtelevat muutaman sentin pituisista lähes kolmimetrisiin.


Täällä Sitaatit ja sanonnat -sivustolla vilistelevä liskolaji,Sisulisko löydettiin muutamia vuosia sitten; tarkemmin vuonna 2010 eräänä sateisena sunnuntaiyönä, jolloin se ilmaantui perustajiensa uniin kummittelemaan niin hyvässä kuin pahassa. Lajin ilmaantumiselle ei lopulta löytynyt mitään järkiperäistä tai kunnollista syytä, mutta tiettävästi asialla ei ollut mitään tekemistä perustajiensa Mikin ja Tompen viikonlopun kahden päivän "rännikännien" kanssa.

Seuraavalla viikolla tämä muutaman sentin pituinen lisko kiipesi unista paperille ja lopulta sieltä ohjelmistologoksi asti, josta vuotta myöhemmin se takertui kiinni perustajiensa iholle heidän loppuelämän ajaksi. Sisulisko on muistutus tästä kuuluisasta sunnuntain sateisesta yöstä, joka jälkeenpäin on tullut tunnetuksi populäärikulttuurissa myös nimellä Liskojen Yö.

Tähänkin tarinaan niin kuin melkein kaikkiin muihinkin liittyy opetus, joka on: "Tämä liskolaji ei ole optinen harha, se vaan näyttää siltä."