Elämä on epävarmaa, joten syö jälkiruoka ensin

Kirjoitti kirjoittaja päiväyksellä kategoriassa Uncategorized
  • Fontin koko: Suurempi Pienempi
  • Osumia: 3330

Mitä tähän ikään mennessä sitä on oppinut, niin elämässä kaikki asiat tuppaavat menemään yleensä täysin päinvastoin, mitä on suunnitellut. Kaikki suuret elämänmuutokset ja tapahtumat rysähtävät niskaan yleensä samanaikaisesti ja monet niistä ilmaantuvat jopa yllättäen täysin odottamatta. Siinä sitä riittää sitten pienellä ihmislapsella aina pohtimista ja setvimistä.

Sovelsin itse omassa elämässäni hyvin pitkään vanhaa tuulipukukansan legendaarista sananlaskua: ”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.”, koska tykkäsin suunnitella asioita pitkällä aikavälillä ja turvallinen sekä rauhallinen elämä kiinnosti. Jälkiviisaana voin sanoa, että se ei kannattanut. Oikeastaan kaikki asiat elämässäni ovat menneet täysin päinvastaisesti, mitä silloin nuorempana ajattelin. En sano etteikö suunnitelmia, unelmia ja haaveita kannata olla - mutta niihin ei vaan kannata ripustautua liiaksi, koska asiat voivat muuttua nopeassakin aikataulussa.

Aiemmat elämänmuutokset ja -kokemukset ovat kuitenkin lopulta niitä asioita, jotka kasvattavat meitä ihmisenä ja muokkaavat meistä sellaisen henkilön kuin tänä päivänä olemme. Omalta osaltani koen olevani vahvempi, parempi ja valmiimpi moniin asioihin elettyjen elämänvaiheiden ja -kokemuksieni myötä, vaikka aina ei olekaan ollut elämä pelkkää auringonpaistetta ja nuoralla tanssimista. Ilman ylämäkiä ei kuitenkaan ole alamäkiä ja aina sateen jälkeen sateenkaari jossain vaiheessa nousee taivaalle - niin se on nousut tähänkin mennessä. Kaikista eletyistä kokemuksista ja hetkistä, sekä hyvistä että huonoista on tärkeää osata ottaa mukaansa kaikki vähänkin hyvät ja kasvattavat kokemukset ja jatkaa eteenpäin!

Nykyään elettyjen vuosien myötä ”viisastuneena” sitä on oppinut nauttimaan (niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin) siitä kuuluisasta hetkestä. Ei huolta huomisesta, sanoi pappa kun jarruttomalla mopolla läksi. No ei nyt ihan niin radikaalisti, mutta kyllä se vain niin on, että onnellisuus lähtee nykyhetkestä. Huomista on turha murehtia tai suunnitella liikaa, kun sitä ei tiedä vaikka aamulla jäisi rullatuolin tai auton alle. Tämänpä vuoksi suosittelen jatkossa kaikkia muuttamaan oman elämän ruokatottumuksia kohti parempaa: ”Elämä on epävarmaa, joten syö jälkiruoka ensin.” ;)

Aurinkoista viikon jatkoa!

<3 yst.terv S&S -ylläpito. tompe

Viimeksi muokattu päiväyksellä

Kommentit