Elämä on kuin katsoisi todella pitkää ja tylsää televisio-ohjelmaa kaukosäätimen ollessa hukassa

Kirjoitti kirjoittaja päiväyksellä kategoriassa Uncategorized
  • Fontin koko: Suurempi Pienempi
  • Osumia: 2353

Facebookin käyttäjien keskuudessa leviää tasaisin väliajoin välein erilaisia SoMen sisäisiä ilmiötä, joiden järkiperäisyydestä voidaan olla montaa eri mieltä ja ne jakavat vahvasti mielipiteitä käyttäjien keskuudessa: milloin laitetaan omaan profiilin kuvia armeijan ajoilta ja milloin kuvia kirahveista. Viime viikkojen kuuminta hottia on nyt kuitenkin ollut arkikuvahaaste -nimellä tunnettu ilmiö, jossa käyttäjiä haastetaan ottamaan kuvia omasta arjestaan ja julkaisemaan ne omalla seinällään viitenä päivänä viikossa.

Omalta osaltani olen seurannut kavereideni arkiottamuksia uutisvirrasta katsottuna. Rehellisesti sanottuna en tiedä, että mitä mieltä tästä kaikesta kuvavirrasta pitäisi olla. Arkeen liittyvien kuvien ja niiden saatetekstien perusteella on käynyt hyvin selväksi, että ystäväpiirissäni monet henkilöt elävät hyvin tylsää ja jossain määrin myös epämiellyttävää arkea, joka kulkee oravanpyörämäisesti päivästä toiseen: on paljon huonolaatuisia kuvia kahvikupeista, kynistä ja papereista, sanomalehdistä, lasten kuskaamisista, ikkunoiden pesuista, pyykkikoneista, pussiruuista, televisioista, yms. Tässä vaiheessa herää (ainakin itselleni) kysymys, että kellä kiinnostaa nähdä kuvia Sinipiika mopista tai Elovena annos -pikapuuropusseista? Ei ainakaan allekirjoittaneella. Mitä lisäarvoa ne tuovat mihinkään?

Ilmiön myötä kuitenkin vielä suurempana asiana ja mitenkään arkea väheksymättä koen päivittäisen elämisen ja sen osalta seison seuraavan mielipiteen takana: ”Elämä on liian lyhyt USB-johdon turvalliseen poistamiseen”. Vertauskuvannollisesti siis, ainakin omalla kohdallani koen, että arki on sitä miksi sen itsellesi luot ja miten elämääsi haluat elää. Arki voi olla mukavaa, energistä ja yllätyksellistä: kaikki lähtee itsestä ja omasta halusta toteuttaa asioita. Kenenkään arkeen ei näytä SoMe -ilmiön mukaan kuuluvan hauskat ex-tempore revittelyt tai muut iloiset asiat, kuten vaikka seksi! ;) Masentavia ja tylsiä kuvapäivityksiä katsellessa tulee vääjäämättäkin sellainen olo, että oma arkeni on näihin kuviin verrattuna kyllä nykyisin melkoista juhlaa, monellakin saralla. Ei voi siis kuin olla tyytyväinen omiin valintoihin.

Jos elämässä arki on puuroutunut tylsäksi ja yllätyksettömäksi, eikä siihen ole tyytyväinen, niin on tärkeää muistaa seuraava asia: ”Meillä kaikilla on vain yksi elämä elettävänä, mutta monta tapaa elää se”. Ei saa pelätä eteenpäin menoa tai muutosta, sillä vielä pelottavampaa on jäädä paikoilleen!

Aurinkoisia ja yllätyksellisiä arkiviikkoja toivotellen,
<3 yst.terv S&S -ylläpito. tompe

Viimeksi muokattu päiväyksellä

Kommentit