Panna pitää ennen parisuhdetta tutustuakseen ihmiseen, ettei joudu pettymään kesken suhteen

Kirjoitti kirjoittaja päiväyksellä kategoriassa Uncategorized
  • Fontin koko: Suurempi Pienempi
  • Osumia: 8898

Parisuhdeasiat tuntuvat monesti mutkikkailta ja monimutkaisilta asioilta, mutta fakta on ettei niistä turhaan kannata tehdä liian vaikeita tai ylitsepääsemättömiä mielenkiemuroita. Loppujen lopuksi parisuhdeasiat ovat erittäin yksinkertaisia asioita ja helposti verrattavissa moniin muihin elämän arkisiin osa-alueisiin.

Miettikää vaikka työpaikan vaihtoa. Molemmissa on ensin muodollinen 4kk koeaika, ennen kuin kannattaa alkaa edes miettimään vakinaistamista. Jos työt on hoidettu koeajan puitteissa huolellisesti ja hyvin, niin vakinaistaminen ehdottomasti kannattaa. Uuden työtekijän kouluttaminen kun se on niin hankalaa ja aikaa vievää hommaa, ja hyvää sekä luotettavaa työntekijää on nykyisin niin hankala löytää. Tietenkin meistä löytyy työnantajien puolelta myös paljon sellaisia henkilöitä, jotka mieluummin käyttävät määräaikaisia työntekijöitä kuin vakituisia. Sanoisinko tähän niin, että molempi parempi: molemmissa sopimusvaihtoehdoissa on omat hyvät puolensa. Määräaikaisia sopimuksia on helpompi irtisanoa ja työntekijöistä päästä sen myötä eroon, mutta vakituisen sopimuksen omaavat työntekijät hoitavat yleensä työnsä paremmin. Sitten on tietenkin olemassa nämä ”kategoria” tuntityöläiset sekä pimeät työntekijät, joilta voidaan tilata palveluilta satunnaisesti tarpeen mukaan. Osa työnantajista on päätynyt jopa niin radikaaliin ratkaisuun, että työntekijäpolitiikka on heidän osalta ulkoistettu esimerkiksi Viroon tai jopa ihan Aasian maiden suuntaan asti.

Suomessa työntekijöiden joukosta löytyy paljon sellaisia persoonia, jotka eivät tiedä vielä mille alalle haluavat ajautua ja kokeilevat työntekoa lyhyitä ajanjaksoja eri työpaikoissa. Jotkut ovat olleet puolestaan niin pitkään samassa työsuhteessa, että kaipaavat jossain vaiheessa elämäänsä vaihtelua ja vaihtavat tämän vuoksi työpaikkaa. Itse arvostan suuresti näitä työntekijöitä, jotka sitoutuvat elämässä yhteen työpaikkaan ja haluavat panostaa siihen ja edetä sillä tiellä. Työpaikkojen osalta kannattaa kuitenkin muistaa se, että ikinä mikään ei ole täysin varmaa, sillä vastaan voi tulla monia ulkoisia tekijöitä, uusia houkutuksia tai tarjouksia, jotka lopulta pakottavat ihmisen työpaikan vaihtoon.

Parisuhdeasioita voi lähteä miettimään myös autokauppojen kautta. Harva ostaa autoa ennen koeajoa, mutta kyllä tällaisiakin henkilöitä aina löytyy. Itse olen sitä mieltä, että autoa on hyvä koeajaa useita kertoja ennen ostopäätöstä ja katsella eri vaihtoehtoja rauhassa. Ajot kannattaa suorittaa kriittisesti kaasutellen ja yrittää havaita testijaksojen yhteydessä aina kaikki mahdolliset viat ja virheet, ettei oston jälkeen tarvitse enää pettyä tai laittaa pahimmassa tapauksessa autoa heti uudelleen vaihtoon/kiertoon. Ajojen aikana kannattaa olla myös tarkkana, sillä mm. kumin puhkeaminen voi tulla erittäin kalliiksi. Turvavyö kannatta pitää siis kiinni eikä revitellä sata lasissa kaiken uutuuden huuman keskellä.

Yleisesti ottaen ihmiset haluavat vaihtaa autojansa aina uudempiin ja vähemmän ajettuihin yksilöihin tietyn väliajan välein ja joillekin se merkki on tärkeintä. Toinen ei voi ajaa kuin Audilla ja toinen pelkästään Volvolla. Sitten on näitä henkilöitä, joille auto on auto ja auto kuin auto käy eikä merkillä ole väliä. Onneksemme, maailmasta löytyy vielä paljon myös sellaisia henkilöitä, jotka kaasuttelevat mieluummin pitkäaikaisella uskollisella ystävällään kuin vaihtavat sitä uudempaan ja kauniimpaan yksilöön hetken mielijohteesta, koska tällaisissa tapauksissa yleensä vaihtaminen paljastuu yhdeksi suureksi tragediaongelmaksiviaksi, eikä vanhaa autoa ole sen jälkeen mahdollista saada enää takaisin!
J

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Mukavaa viikonloppua!
<3 yst.terv S&S -ylläpito. tompe

Viimeksi muokattu päiväyksellä

Kommentit